bestuurDe Vereniging van Eigenaren Meer en Dorp III.

De VVE wordt bestuurd door een bewonersbestuur. De functies zijn:

- Voorzitter: De voorzitter is de algemeen verantwoordelijke persoon. Die zit de bestuursvergaderingen voor.

- Secretaris: Binnen de bestuursvergaderingen houdt de secretaris de afspraken bij en maakt de notulen en plant de jaarvergadering.

- Penningemeester: De penningmeester controleert de uitgaven en dient rekeningen en nota's in.

- Algemeen lid. Ondersteund bij onderhoudswerkzaamheden, beantwoorden van vragen. Inspringen bij grote klussen.

Het bestuur voert de besluiten uit die genomen zijn tijdens de jaarvergadering. Dit doen ze tijdens losse vergaderingen. Wilt u deze bijwonen als toehoorder, neem dan contact op via het contactformulier of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het bestuur regelt verder de volgende dingen:

- Betalingen aan derden en innen van servicekosten.

- Begrotingen en jaarrekeningen.

- Eventuele incasso's

 

Als eigenaar bent u degene die uiteindelijk kunt bepalen wat er gebeurt. Dit gebeurt 1x per jaar tijdens de jaarvergadering. Indien nodig kan er door het bestuur een extra vergadering worden uitgeschreven. Er zijn standaard dingen die wettelijk verplicht zijn. Hierin staat bijvoorbeeld het geplande onderhoud uit het Meer Jaren Onderhouds Plan.(MJOP) Dit is niet iets wat niet kan gebeuren. Daarnaast zijn er losse wensen of onderhoud die buiten het MJOP vallen. Dit wordt bepaald tijdens een vergadering of dit wel of niet mag gebeuren. Hierover stemmen de aanwezige eigenaren. Voor veel beslissingen is een meerderheid van minimaal 50% voldoende. Andere beslissingen moet minimaal een meerderheid van 70% hebben. Er zijn 2 jaarvergaderingen. De eerste gaat niet door als er niet voldoende (= minimaal 11 eigenaren) aanwezig zijn. Bij de tweede vergadering vervalt deze eis en bepalen de aanwezige eigenaren het beleid. U kunt altijd punten inbrengen in de vergadering.

 

Als u inlogt kunt u zien wie er in het bestuur zit en alles over financiën en onderhoud.